Голова ПЦУ Епіфаній: вручення Томосу буде скріплено співслужінням літургії з патріархом Варфоломієм

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Предстоятель Православної церкви, митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що вручення Томосу про автокефалію ПЦУ 6 січня буде скріплено його співслужінням божественної літургії з Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це він заявив у Стамбулі після церемонії підписання Томосу про автокефалію Православної церкви України Вселенським патріархом Варфоломієм, передає УНІАН.

«Наша церква-дочка ніколи не повинна забувати все, що дала нам церква-мати з часів давніх і дає нам досі, жертовно проголошуючи для всієї повноти православʼя, що в священні диптихи входить нова церква-сестра — Українська», — зазначив він.

За словами Епіфанія, шлях до цього «благословенного» дня був складним. «Саме таким складним і скорботним є шлях правди», — додав він.

«Ми з трепетом і натхненням чекаємо разом завтрашнього дня, коли вами [Варфоломієм] буде вручений підписаний сьогодні патріарший і синодальний Томос, і це велике історичне діяння, і наше єднання буде скріплено співслужінням святої Божественної літургії», — заявив Епіфаній.