«Ви чогось не розумієте». Трамп посварився з журналісткою на прес-конференції через стіну на кордоні з Мексикою

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент США Дональд Трамп вступив у перепалку з журналісткою Кейтлан Коллінз з CNN на прес-конференції після того, як вона поставила питання про матеріали для обіцяної Трампом стіни між США і Мексикою, передає The Hill.

«Ви провели свою кампанію, обіцяючи прихильникам, що Мексика збирається заплатити за стіну... Ви сказали, що стіну буде зроблено з бетону. Ви щойно сказали, що вона може бути зроблена зі сталі. Зараз наш уряд не працює через вимоги вашої адміністрації, щоб американські платники податків заплатили за стіну. Як ви можете сказати, що не відмовляєтеся від цієї обіцянки своїм прихильникам?» — запитала Коллінз.

У відповідь Трамп нагадав про свою ідею, згідно з якою стіна буде оплачена Мексикою за рахунок економічної вигоди для США за новою північноамериканською торговельною угодою. Втім, угода USMCA ще не отримала схвалення Конгресу.

«Я щойно сказав вам, що ми щойно уклали торговельну угоду. Ми візьмемо мільярди і мільярди доларів, набагато більше, ніж вартість стіни», — сказав Трамп.

«Я знаю, що ви не в будівельному бізнесі. Ви чогось не розумієте. У нас тепер є великий металургійний бізнес, який відновлений у Сполучених Штатах. Сталь міцніша за бетон», — додав президент США.