Вночі: «Томос» — слово року в Україні, Трамп розповів про переваги сталевої стіни, а за виїзд з Японії доведеться платити

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Вночі: «Томос» — слово року в Україні, Трамп розповів про переваги сталевої стіни, а за виїзд з Японії доведеться платити

Twitter / Петро Порошенко

«Томос» — слово року в Україні

Словник сучасної української мови і сленгу «Мислово» вибрав «томос» словом 2018 року. Слово є символом утворення в Україні автокефальної помісної церкви, іншими претендентів були: евробляхи, безкарність, агресія, воєнний стан і новачок.

Трамп назвав переваги сталевої стіни перед бетонною

Президент США Дональд Трамп на своїй сторінці у Twitter зазначив, що «сталева стіна на кордоні з Мексикою краще, тому що вона міцніше і менш помітна, ніж бетонна».

Саме ціна побудови цієї стіни на кордоні і є причиною «шатдауна» в США.

У Польщі закрили більше десятка квест-кімнат

У Польщі після перевірки 178 «ескейп-румів» — ігрових кімнат, з яких добровільно закриті учасники повинні вийти завдяки рішенням логічних головоломок, — закрили 13 локацій. Про це пише «Польське Радіо». Перевірка була проведена у звʼязку з трагедією 4 січня, коли в Кошаліні в одній з квест-кімнат сталася пожежа, яка забрала життя пʼяти школярок.

В Японії ввели плату за виїзд з країни

У Японії з 7 січня вводиться податок для тих, хто їде з країни на літаку або кораблі, повідомляє Nikkei Asian Review. Податок буде привʼязаний до вартості квитка. Його будуть платити як громадяни країни, так і іноземці, зокрема туристи. Звільняються від нього тільки транзитні відвідувачі, діти до двох років, посли та державні гості.

У Франції «жовті жилети» увірвалися до одного з міністерств

Під час чергової акції «жовтих жилетів» демонстранти в Парижі увірвалися в міністерство, пише BBC. Вони протаранили двері та проникли на територію урядового комплексу. Також вони потрапили в кабінет офіційного представника французького уряду Бенджаміна Гриво. Чиновнику довелося тікати через задній вхід.