Вночі: США формують коаліцію проти Ірану, глава Світового банку йде у відставку, а Кевіну Спейсі висунули обвинувачення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

США формують коаліцію проти Ірану

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що США створюють коаліцію проти Ірану. До неї увійдуть країни Перської затоки, Ізраїль, європейські та азіатські країни в усьому світі, «ті країни, які розуміють, що держава, яка є найбільшим у світі спонсором тероризму, має припинити свою діяльність».

«Це важлива кампанія, оскільки характер іранського режиму є загрозою для всього світу», — заявив держсекретар США в інтервʼю американському CNBC.

Глава Світового банку йде у відставку

Очільник Світового банку Джим Йон Кім заявив про свою відставку з 1 лютого. Джим Йон Кім переобирався на другий термін глави СБ в 2017 році і повинен був залишити посаду тільки у 2022 році.

Причину відставки глави Світового банку не повідомляють. Після відходу з СБ Кім перейде на роботу в компанію, де «зосередиться на збільшенні інвестицій в інфраструктуру в країнах, що розвиваються».

Кім Чен Ин вирушив у Китай

Лідер КНДР Кім Чен Ин прибув до Китаю для участі в саміті з Сі Цзіньпіном. Разом з дружиною північнокорейський лідер пробуде в Пекіні до 10 січня.

Це четвертий візит Кім Чен Ина в Китай, проте це буде тільки перша зустріч лідера КНДР із Сі Цзіньпіном. На думку зарубіжних ЗМІ, цей саміт дозволяє припустити, що друга зустріч Трампа та Кім Чен Ина незабаром справді відбудеться.

Кевіну Спейсі висунули офіційні обвинувачення

Американський суд висунув офіційні обвинувачення акторові Кевіну Спейсі у справі про домагання до підлітка. Сам актор свою провину не визнає.

Суд заборонив Спейсі вступати в контакт з юнаком, який звинуватив його. Наступне засідання у справі призначено на 4 березня. Після суду актор відмовився відповідати на питання журналістів. Якщо провину Спейсі доведуть, йому загрожує до 5 років вʼязниці.