У Чорне море увійшов десантний корабель морської піхоти США

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Чорне море увійшов десантний корабель морської піхоти США

Twitter / U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Десантний експедиційний корабель USS FortMcHenry (LSD 43) Військово-морського флоту США зайшов у Чорне море. У понеділок, 7 січня, судно прибуло у головний порт Румунії — Констанцу.

Це перший американський корабель, що увійшов до Чорного моря після того, як 25 листопада 2018 року Росія захопила три українських військових судна в Керченській протоці поблизу анексованого Криму, пише «Радіо Свобода» .

Очікується, що USS Fort McHenry перебуватиме в Констанці до 10 січня, після чого проведе спільні морські маневри з румунським фрегатом у територіальних і міжнародних водах.

  • 17 грудня 2018 року в Чорне море увійшов розвідувальний корабель HMS Echo (H87) Королівського військово-морського флоту Великої Британії. Це був перший військовий корабель країн НАТО з прямим формулюванням мети візиту — підтримка України в Азовській кризі та забезпечення свободи судноплавства.
  • 25 листопада в Керченській протоці спецназівці РФ захопили три українських кораблі, що переходили з порту Одеси у Маріуполь. У полон РФ потрапили 24 українські моряки, троє з них були поранені. Серед захоплених українських моряків також були два співробітники СБУ.
  • Росія нарощує військові сили в Азовському морі вже півроку. theБабель пояснював, як це відбувається.