У Німеччині побили депутата Бундестагу від ультраправої партії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Німеччині побили депутата Бундестагу від ультраправої партії

Facebook / Frank Magnitz

У центрі німецького Бремена жорстоко побили члена парламенту від ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD) Франка Магніца, пише ВВС.

Магніц виходив з приміщення музею, де він відвідував новорічний захід, коли на нього напали троє невідомих. Чоловіки в масках побили його до втрати свідомості.

На допомогу політику прийшов місцевий робітник. Представник партії заявив, що Магніц лежить «напівмертвий» без свідомості у лікарні. Видання повідомляє, що минулого тижня в результаті вибуху було пошкоджено офіс «Альтернативи для Німеччини» в східному місті Дебельн. В результаті інциденту ніхто не постраждав.

  • У ніч на 26 серпня у місті Хемніц на сході Німеччини внаслідок сутички, у якій брало участь до 10 осіб різних національностей, загинув 35-річний німець Даніель Хиллиг. За підозрою у вбивстві поліція затримала 22-річного громадянина Іраку і 23-річного сирійця.
  • Це спровокувало сутички та заворушення, у яких постраждало близько 20 людей, були затримані десятки. В акціях протесту брали участь як ультраправі, так і мешканці Хемніца, які впевнені, що поліція замовчує злочини мігрантів. Пізніше поліція затримала шістьох підозрюваних у нападах на мігрантів.