Навчається в школі та живе з батьками. У Німеччині поліція відпустила підозрюваного в хакерській атаці на політиків

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Німеччині поліція допитала та відпустила підозрюваного в хакерській атаці, який виклав в інтернет персональні дані тисячі відомих у країні людей. Про це заявили на прес-конференції 8 січня представники органів з боротьби зі злочинністю, передає кореспондент Укрінформу.

Мотиви мешканця Гессена, який називає себе Orbitі GOD, поки що невідомі. За даними правоохоронців, ніяких праворадикальних матеріалів у нього не знайшли. Сам юнак заявив, що викладав дані людей, висловлювання яких його «дратували». Діяв він, імовірно, сам, без спільників. Компʼютер юнак намагався знищити, поліція конфіскувала те, що залишилося від пристрою.

«Двадцятирічний хлопець ще навчається в школі, він живе з батьками. З огляду на те, що раніше він не скоював протиправних дій і відсутні передумови до того, що він може втекти, його відпустили», — повідомив представник Центрального управління боротьби з кіберзлочинністю Генеральної прокуратури країни Георг Унгефук.

За його словами, хлопцю загрожує покарання виховного характеру, хоча за подібний злочин дорослий може отримати до 3 років вʼязниці або грошовий штраф.

Унгефук додав, що у слідчих, які допитували хакера з минулої неділі, склалося враження, що він не до кінця усвідомлював тяжкість вчинку та його наслідки, сприймаючи це радше як «велику компʼютерну гру».