Потерпілих українців із судна, яке затонуло біля берегів Туреччини, виписують з лікарень

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сімох потерпілих українських моряків, які були на затонулому біля берегів Туреччини вантажному судні, випишуть з лікарні вранці 9 січня. Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Остання новина стосовно потерпілих моряків у Самсуні — лікарі прийняли рішення виписати всю команду вранці в четвер. Після цього вони будуть доставлені до Анкари», — написав дипломат.

За його словами, у столиці Туреччини їм сприятимуть у поверненні в Україну.

Раніше консул разом із представниками української громади відвідали у лікарнях Самсуна всіх потерпілих моряків. Турецькі рятувальники дістали їх після 5 годин перебування у крижаній воді. Стан громадян України був задовільний.

  • Вантажне судно VOLGO-BALT 214 під прапором Панами, що перевозило вугілля, затонуло 7 січня. Воно вийшло з російського порту «Азов» і подало сигнал біди приблизно за 148 км від північно-східної чорноморської провінції Самсун.
  • За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій, російський порт «Азов» у Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн.
  • З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Шість осіб загинуло, з них четверо — українці.