МВФ: Україна подолала кризу, але економіка країни залишається вразливою

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

У своєму повідомленні, оприлюдненому разом з текстом меморандуму з Україною за програмою Stand-by, Міжнародний валютний фонд зазначає все ще слабке економічне зростання України, хоча, за оцінками Фонду, кризу Україна вже подолала. Повідомлення оприлюднено на сайті МВФ.

У МВФ визнають, що українська економіка стабілізувалася після кризи 2014—2015 років, проте вважають, що поки влада країни зробила недостатньо для створення відкритих і конкурентних умов розвитку національної економіки.

«Інвестиції, особливо прямі іноземні інвестиції, стримуються складним діловим кліматом, тоді як велика кількість працівників шукає можливості працевлаштування за кордоном, оскільки економічне зростання занадто низьке для того, щоб доходи могли помітно скоротити розрив у порівнянні з іншими країнами регіону», — вважають в МВФ.

Також у Фонді зазначили, що після траншу в $1,4 млрд у кінці грудня 2018 року українські міжнародні резерви дещо відновилися, але загалом економіка країни залишається вразливою до можливих потрясінь.