Новий інцидент з дроном. Аеропорт в Лондоні припинив вильоти через безпілотник

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Новий інцидент з дроном. Аеропорт в Лондоні припинив вильоти через безпілотник

Joshua Fuller / Unsplash

Аеропорт «Хітроу» в Лондоні припинив усі вильоти на тлі повідомлень про виявлення безпілотника. Про це пише The Telegraph.

Представник аеропорту сказав, що вони працюють із столичною поліцією і припинили польоти «як запобіжний заходу».

Роботу аеропорту відновили через півтори години після інциденту.

Це сталося через кілька тижнів після того, як аеропорт «Ґатвік» занурився в хаос, на тлі кількох повідомлень про безпілотні апарати перед Різдвом.

Катастрофа спонукала Кріса Грейлінга, міністра транспорту, шукати зміни в законі, щоб запобігти таким нападам, надавши поліції та аеропортам нові повноваження збивати, ловити і глушити безпілотники.

Він також планує розширити заборонені для польотів зони навколо аеропортів і вʼязниць, побоюючись, що безпілотники все частіше використовуються для доставки наркотиків та інших заборонених предметів увʼязненим.

  • Аеропорти «Ґатвік» і «Хітроу» в Лондоні замовили для захисту від дронів військове обладнання на кілька мільйонів фунтів. Таким чином керівництво збирається уникнути повторних інцидентів з безпілотниками.
  • 20 грудня в лондонському аеропорту «Ґатвік» скасували всі рейси через активності двох безпілотників, які літали над аеродромом поруч зі злітно-посадковою смугою.
  • Поліцейські та військові експерти були направлені для пошуку операторів безпілотників, які зʼявлялися біля аеропорту повсякчас, коли влада намагалася відкрити злітно-посадкові смуги.