Вночі: Трамп звернувся до нації, у Києво-Печерській лаврі зникли цінні ікони, у депутата Верховної Ради пограбували квартиру

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: Трамп звернувся до нації, у Києво-Печерській лаврі зникли цінні ікони, у депутата Верховної Ради пограбували квартиру

The White House / Flickr

Трамп звернувся до американського народу

Президент США Дональд Трамп виступив з телезверненням до американців. У ньому Трамп заявив, що на кордоні між США і Мексикою зростає криза безпеки, бо нелегальні мігранти та наркотики, які переміщуються через південний кордон, є серйозною загрозою для безпеки Штатів.

Американський лідер закликав Конгрес виділити $5 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Також Трамп заявив, що на прохання демократів «це буде сталевий барʼєр, а не бетонна стіна». Демократи виступили з телезверненням у відповідь, у якому розкритикували Трампа за «одержимість примусити американських платників податків витрачати мільярди доларів на дорогу і неефективну стіну».

У Києво-Печерській лаврі пропали цінні ікони

Міністр культури Євген Нищук заявив, що інвентаризація цінностей у Києво-Печерській лаврі виявила зникнення кількох цінних ікон. Тепер за цим фактом розпочато кримінальні провадження. При цьому він попередив, що не потрібно поспішати і «говорити, що вже щось там вивезено».

«Ці втрати могли бути в більш ранній час, ще до 2003 року. Зараз на базі цієї звірки йдуть кримінальні провадження. Вся документація спрямовується у правоохоронні органи», — додав Нищук в ефірі телеканалу «Прямий».

Пограбовано квартиру депутата Верховної Ради

Facebook / Viktor Kryvenko

Позафракційний депутат Верховної Ради Віктор Кривенко заявив, що невідомі пограбували його квартиру .

«Пограбували квартиру. Винесли навіть хрестики, у яких дітей хрестили», — написав він у Facebook. Нардеп не уточнив, що саме зникло з квартири. У поліції не коментували це повідомлення про злочин.

Інсайдери продемонстрували дизайн iPhone XI

У мережі зʼявився дизайн нового смартфона від Apple, вихід якого заплановано на 2019 рік. Відео з 3D-рендером демонструє задню панель наступної моделі iPhone. Головною відмінною рисою iPhone XI повинен стати модуль з камерами. Автори відео розташували обʼєктиви камер у формі рівностороннього трикутника, а фотоспалах помістили збоку.

Якщо вірити цій інформації, у новій моделі iPhone елементи керування розташовуватимуться аналогічно з іншими моделям. Кнопка ввімкнення смартфона буде на правій грані корпусу, кнопки регулювання гучності — на лівій.