Манафорт обговорював «мирний план для України» з українцем, якого повʼязують з російською розвідкою

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Манафорт обговорював «мирний план для України» з українцем, якого повʼязують з російською розвідкою

don / Flickr

Екс-голова передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт обговорював «мирний план» щодо України із Костянтином Килимником, якого повʼязують з російською розвідкою, пише CNN.

Ця інформація міститься у судовому поданні адвокатів Манафорта, яке мало бути частково засекреченим, але через технічну помилку юристів стало публічним.

Згідно з цими документами, Манафорт і Килимник у 2016 році обговорювали «український мирний план», повʼязаний з російською агресією. Щоправда, телеканал не наводить жодних деталей цього плану.

Крім того, як пише CNN, Манафорт ділився з Килимником результатами соцопитувань, повʼязаних з президентською кампанією у США. Вони зустрічалися в Мадриді, коли Манафорт працював у передвиборчому штабі Трампа. Натомість у Манафорта ствержують, що зустрічі відбувалися вже після обрання Трампа.

В інтервʼю «Радіо Свобода» у 2017 році Килимник підтвердив співпрацю з Манафортом, а також те, що обговорював з ним «мирний план» щодо вирішення конфлікту на Донбасі. За словами Килимника, цей план передбачав повернення до України Віктора Януковича як регіонального лідера у Донецькій та Луганській областях.

Хто такий Килимник?

Загалом про Килимника відомо небагато. За даними ЗМІ, йому 47 років, він родом він із Кривого Рогу. Навчався у Військовому університеті Міністерства оборони РФ. На початку 2000-х Килимник працював у Москві в Міжнародному республіканському інституті. Це некомерційна організація, що базується у Вашингтоні. Головною її метою було надання допомоги окремим країнам у побудові демократії за фінансової підтримки Державного департаменту США, а також європейських фондів та ООН. Свою співпрацю з Манафортом Килимник розпочав у 2005 році.