«Були питання зі вʼїздом». Клімкін спростував затримання нардепа Іванчука і бізнесмена Фукса в Мексиці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Депутата Верховної Ради від фракції «Народний фронт» Андрія Іванчука не затримували в Мексиці. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на брифінгу.

«По-перше, пана Іванчука ніхто затримував. Все було нормально, він зараз перебуває в Мексиці, спокійно вʼїхав», — сказав Клімкін.

Стосовно бізнесмена Павла Фукса міністр зазначив, що у нього були «питання щодо дозволів на вʼїзд». «Зараз ці питання, наскільки я розумію, всі вирішені, і він теж перебуває в Мексиці», — заявив Клімкін. Міністр додав, що це офіційна інформація від посольства.

  • У середу, 9 січня, ЗМІ повідомили, що влада Мексики депортувала в Україну Павла Фукса, якого напередодні затримали в аеропорту міста Канкун разом із народним депутатом Андрієм Іванчуком («Народний фронт»).
  • 7 січня Фукс разом із дружиною летів на приватному літаку з Великої Британії (Фарнборо) і був затриманий мексиканськими міграційними службами на кордоні .Разом з ним затримали нардепа Іванчука, який теж прилетів у Канкун. Бізнесмен і депутат планували відсвяткувати Різдво у курортному місті. Після перевірки документів Іванчука відпустили, оскільки він предʼявив дипломатичний паспорт.