CNN: Манафорт ділився з Ахметовим і Льовочкіним даними про виборчу кампанію Трампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
CNN: Манафорт ділився з Ахметовим і Льовочкіним даними про виборчу кампанію Трампа

Alex Wong / Getty Images

Екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа Пол Манафорт ділився даними про виборчу кампанію з українським бізнесменом Рінатом Ахметовим і нардепом Сергієм Льовочкіним, пише CNN.

За даними джерел телеканалу, Міністерство юстиції США попросило спецпрокурора Роберта Мюллера вивчити звʼязки українських політиків і бізнесменів з Манафортом на причетність до контактів Росії зі штабом Трампа.

У команді Мюллера назвали Ахметова і Льовочкіна «ключовими щедрими прихильниками лобістської роботи Манафорта в Україні». В одному з листів в серпні 2016 року Манафорт написав своєму бухгалтеру, що в листопаді 2016 року очікував виплату $2,4 млн «за роботу, яку він виконував в Україні».

«Манафорт заробив мільйони на своїй українській політичній роботі протягом декількох років. Під час судового розгляду прокуратура заявила, що це стосувалося переказу грошових коштів від Ахметова та Львочкіна через офшорні банківські рахунки», — пише CNN. Як розповів у суді заступник Манафорта Рік Гейтс, частина грошей надійшла від Ахметова за безготівковим розрахунком між прихованими банківськими рахунками на Кіпрі.

Що стосується Льовочкіна, за твердженням телеканалу, він таємно направив мільйони доларів Манафорту за його політичні консультації. Ці кошти екс-голова виборчого штабу Трампа намагався спрямувати в інавгураційний комітет Трампа, про що він розповів під час судового засідання.