Екс-продюсера Pixar і Disney взяли на роботу в нову анімаційну студію. Раніше його звільнили за сексуальні домагання

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Екс-продюсера Pixar і Disney взяли на роботу в нову анімаційну студію. Раніше його звільнили за сексуальні домагання

Gabriel Olsen / Getty Images

Продюсерська компанія Skydance Media оголосила, що наймає колишнього головного креативного директора Pixar Animation і Walt Disney Animation Studios Джона Лассетера на посаду голови нового анімаційного підрозділу Skydance, повідомляє The Verge.

Лассетер був звільнений з Disney у червні 2018 року після хвилі скарг на сексуальні домагання, некоректні дотики до жінок і дискримінацію за ознакою статі в компаніях Disney, у тому числі в її «дочці» Pixar.

Позиція в Skydance Animation стане першою роботою Лассетера після того, як він покинув Disney. Підрозділ було запущено в 2017 році і зараз він працює над чотирма фільмами.

Генеральний директор Skydance Девід Еллісон випустив для працівників службову записку, у якій ідеться, що компанія розслідувала звинувачення проти Лассетера і сприйняла їх серйозно, але сподівається на те, що Лассетер поводитиметься професійно.

«Ми впевнені, що Джон [Лассетер] засвоїв цінні уроки і готовий довести, що він є лідером і колегою. І він запевнив, що поводитиметься абсолютно професійно, чого чекають усі колеги та партнери Skydance», — додав Еллісон у службовій записці.

Лассетера роками звинувачували у сексуальних домаганнях, але скандали навколо його поведінки розгорілися з новою силою в 2017 році, отримавши нові подробиці після того, як працівники Pixar стали публічно розповідати про створення керівництвом токсичного та відверто сексистського середовища в студії.

  • Skydance здобула популярність, працюючи над безліччю бойовиків і науково-фантастичних франшиз на телебаченні і в кіно. Зокрема, компанія співпрацювала з Paramount Pictures у роботі над фільмами «Стартрек: Відплата» і «Стартрек: За межами Всесвіту», а також у виробництві фільмів серії «Місія нездійсненна».
  • Джон Лассетер працював над такими мультфільмами, як «Відважний маленький тостер» і серією «Історія іграшок» (на посадах продюсера, режисера і сценариста в різних частинах серії). Також він продюсував повнометражні анімаційні фільми Хаяо Міядзакі «Рибка Поньо на кручі» і «Відьмина служба доставки».
  • Канал Disney звільнив актора Стоні Вестморленда, якого звинувачують у спробі спокусити 13-річного підлітка. Вестморленд зʼявився в 38 епізодах серіалу Disney «Енді Мак» як Хем Мак, дід головного героя. Після арешту телеканал зняв його з ролі.
  • Актор Джонні Депп більше не бере участь у зйомках «Піратів Карибського моря», оскільки з ним не стали продовжувати контракт на роль Джека Горобця. Зараз компанія Disney перезавантажує «Піратів». Над сценарієм нових серій працюють автори «Дедпула» Ретт Різ і Пол Верник.