«Відпочити та поповнити запаси». У порт Севастополя зайшов російський ударний ракетний есмінець «Североморськ»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
«Відпочити та поповнити запаси». У порт Севастополя зайшов російський ударний ракетний есмінець «Североморськ»

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

У порт Севастополя зайшов російський протичовновий ракетний есмінець «Североморськ» (619), де він був переданий у підпорядкування Чорноморського флоту на час перебування у Чорному морі.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Росії.

«Мета візиту — поповнення запасів, відпочинок екіпажу і планове технічне обслуговування після виконання завдань дальнього походу», — йдеться в повідомленні.

Есмінець входить до складу Північного флоту РФ. Згідно з повідомленням Міноборони Росії, «Североморськ» протягом трьох місяців «боровся з піратами і забезпечував безпеку цивільного судноплавства» в Індійському океані, Аденській затоці, Червоному та Аравійському морях.

Напередодні головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко і редактор «Українського мілітарного порталу» Тарас Чмут відзначили, що кораблі інших флотів РФ постійно використовуються для перевезень з Криму і Новоросійська у Сирію.

Есмінець «Североморськ» — це корабель проекту 1155, який увійшов до складу ВМФ РФ у 1987 році. На озброєнні він має вісім пускових установок ЗРК «Кинжал» (64 ракети), дві чотирьоконтейнерні установки ракето-торпед «Раструб», реактивні бомбометні установки РБУ-6000, артилерійські установки АК-100 та АК-630М. На його борту можуть базуватися два вертольоти Ка-27.