Україно-польський історичний трилер «Гарет Джонс» відібрали в основну програму Berlinale. Він змагатиметься за головний приз

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Україно-польський історичний трилер «Гарет Джонс» відібрали в основну програму Berlinale. Він змагатиметься за головний приз

Facebook / Гарет Джонс

Історичний трилер «Гарет Джонс», який створюється спільними зусиллями Польщі (Film Produkcja), України (FILM.UA Group, Kinorob за підтримки Держкіно України) і Великої Британії (Boy Jones Films), відібрали в основну програму Berlinale — Берлінського міжнародного кінофестивалю. Про це написали на сторінці кінострічки в Facebook.

Фільм режисера Агнешки Холланд (Agnieszka Holland) розповідає про британського журналіста Гарета Джонса. У 1933 році він вирушив у Радянський Союз, щоб викрити і донести до світової спільноти правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні. Згодом журналістське розслідування стало основою для написання роману Джоржда Орвелла «Колгосп тварин». Кінострічка боротиметься за головний приз — «Золотого ведмедя».

У повісті Орвелла показано еволюцію становища тварин, які вигнали з ферми попереднього власника, жорстокого містера Джонса, від свободи до диктатури свині на прізвисько Наполеон. Твір розкриває поступовий перехід від ідей загальної рівності і побудови утопії до диктатури і тоталітаризму.