Вночі: рекордний «шатдаун», у Києві намагалися блокувати роботу Нацполіції, а SpaceX звільняє частину персоналу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

«Шатдаун» у США став рекордним

Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною за історію країни, і поки неясно, коли вона закінчиться. Розпочався вже 22-й день «шатдауна».

Дотепер найтривалішим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. На той момент президентом США був Білл Клінтон. Цього разу у США з кінця грудня не функціонує майже чверть федеральних установ, близько 800 тисяч осіб залишаються без роботи, або працюють, не отримуючи зарплати. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд.

У Києві блокували роботу одного з підрозділів поліції

У столиці група невідомих осіб заблокувала офіс одного з підрозділів Національної поліції. Інцидент стався в офісі на вулиці Великій Васильківській, де орендує приміщення один з підрозділів НПУ. Невідомі не допускали правоохоронців до робочих місць. В результаті 10 учасників конфлікту затримали. У поліції заявили, що зʼясовують причини інциденту.

Пасажирський автобус врізався в зупинку в Оттаві

Двоярусний пасажирський автобус врізався в зупинку громадського транспорту в Оттаві. В результаті три людини загинули, понад 20 отримали травми. Розпочато розслідування причин і обставин аварії. Водій затриманий, його допитує поліція. Правоохоронці зʼясовують, чи був це теракт.

SpaceX скорочує персонал на 10%

Компанія SpaceX вирішила звільнити частину співробітників. За даними ЗМІ, скороченим працівникам компанія запропонує компенсацію в розмірі заробітку за вісім тижнів, а також допоможе їм із працевлаштуванням. На даний момент у компанії працює 6 тисяч співробітників.