Масштабна пожежа на хімзаводі в Калуші триває понад 13 годин. Вогонь гасять 110 рятувальників

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Пожежа на олефіновому заводі «Карпатнафтохім» у місті Калуш триває вже понад 13 годин, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. Вона почалася близько 21 години 12 січня і до сьогоднішнього ранку досі не ліквідована.

Вогонь гасять 110 рятувальників. На місці працюють 20 одиниць пожежної техніки.

На заводі відбулося факельне горіння з системи трубопроводу на площі близько 4 кв. м та висотою 15 метрів. Інженери перекрили подачу сировини, і тепер рятувальники чекають, доки вигорить паливо. Пожежу локалізували ще близько 23 години 12 січня.

«Наразі спостерігається горіння пірогазу на двох сланцевих з’єднаннях, факельне горіння на основному місці пропуску вже не спостерігається. На охолодження установки здійснюється подача водяних стволів», — повідомила речниця ДСНС в області Світлана Бабушкіна в ефірі телеканалу «112 Україна».

За її словами, внаслідок цієї пожежі постраждалих немає.

«Ця пожежа не несе загрози ані життю, ані здоров’ю людей, ані навколишньому середовищу», — додала вона.

Установка, на якій сталася пожежа, введена в експлуатацію у жовтні 2005 року. Як зазначено на сайті заводу «Карпатнафтохім», розробник проекту — фірма «Linde» (Німеччина) за технологією «AXENS» (Франція). Об’єм інвестицій склав $15 млн.