Російський омбудсмен: У політвʼязня Клиха раку немає

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Омбудсмен Росії Тетяна Москалькова стверджує, що у українського політвʼязня Станіслава Клиха, у якого погіршився стан здоров’я, раку немає. Про це у Facebook повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Зі слів Москалькової, уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу зробили усі необхідні аналізи, і діагноз раку, який він підозрює у себе, не підтверджується. Буду звертатись до консула для перевірки цiєї iнформацiї», — зазначила Денісова.

Раніше матір політвʼязня Тамара Клих повідомила, що її син скаржиться на сильний біль у серці, нирках, печінці, має проблеми з ногами та підозрює ймовірність захворювання на рак шкіри.

«Він хотів, щоб його обстежили, але, як повідомила його мама, лікарі взяли в нього на аналіз лише кров та сечу. Ніякого діагнозу так і не поставили та повернули в тюремні стіни», — писала Денісова 12 січня у Facebook.

Станіслав Клих — український журналіст, історик. У серпні 2014 року був заарештований в Росії, де незаконно утримується під вартою за сфабрикованими звинуваченнями у злочинах проти федеральних військ, скоєних під час першої чеченської війни. У травні 2016 року засуджений до 22 років і 6 місяців колонії суворого режиму.