The Washington Post: Трамп намагався приховати записи своїх зустрічей з Путіним

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
The Washington Post: Трамп намагався приховати записи своїх зустрічей з Путіним

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп намагався вилучити записи своїх розмов з російським президентом Володимиром Путіним. Про це пише The Washington Post, посилаючись на американських посадових осіб.

Видання стверджує, що президент США давав розпорядження вилучити записи своїх розмов з Путіним у своїх перекладачів, а також вимагав, щоб вони не розповідали нікому з адміністрації про те, що чули, перебуваючи на переговорах.

Такі запобіжні заходи, як стверджує The Washington Post, не відповідають стандартам, яких повинні дотримуватися президенти США.

Трамп, у свою чергу, в інтервʼю телеканалу Fox сказав, що він був жорсткішим до Росії, ніж будь-який інший американський президент, і що він не проти розкриття своїх бесід з російським президентом Володимиром Путіним.

«Я міг би. Мені все одно, — сказав Трамп про можливості розкриття деталей цих переговорів. — У мене були переговори, як і у кожного президента».

  • За два роки президентства, Трамп встиг зустрітися з Путіним пʼять разів.
  • Після зустрічі президентів у Гамбурзі в 2017 році кілька представників адміністрації хотіли дізнатися у перекладачів деталі переговорів, про які не було сказано в офіційних заявах. Тоді й стало відомо про заходи безпеки, які ввів Трамп.
  • Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала статтю такою, що «не заслуговує на увагу». Сам Трамп зазначив, що «нічого не приховує».
  • The New York Times випустила матеріал про те, що ФБР у 2017 році відкривало розслідування щодо можливих звʼязків Трампа з Росією.