У Житомирській області не пустили до храму священиків УПЦ МП

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У Житомирській області не пустили до храму священиків УПЦ МП

Facebook / Евгений Купневич

У селі Ворсівка Малинського району Житомирської області група людей не пустила до храму священиків від Української православної церкви (Московського патріархату). Їм довелося провести службу на вулиці.

Про це у Facebook-групі «МалинчанИ» повідомив користувач Євген Купневич.

«Сьогодні 13 січня 2019 року громада села Ворсівка Малинського району, за підтримки Спілки ветеранів АТО «Схід», активістів та інших небайдужих громадян не допустила проведення служби у храмі села попами московської церкви. Попи провели богослужіння та співали на дорозі», — повідомив Купневич.

Він стверджує, що за подіями спостерігала поліція, а сама акція відбувалася мирно. Прихильники ПЦУ пояснюють, що у них є всі юридичні підстави для того, щоб перейти до української церкви. Але вони побоюються, що церковники УПЦ МП можуть викрасти з храму коштовності і майно громади, тому й не пускають їх.

У свою чергу, як повідомляє «Радіо Свобода», священики УПЦ МП запевняють, що люди, які прийшли на акцію, — не парафіяни і не мають права висловлювати таку думку.

Як повідомлялося, громада Свято-Миколаївського храму в Ворсівці 11 січня вирішила перейти з УПЦ МП до ПЦУ. Місцевий священик був проти, однак парафіяни не заперечували.

  • Громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району Рівненської області оголосила про перехід з Української православної церкви Московського Патріархату до Православної церкви України.
  • У Софійському соборі в Києві після різдвяної літургії розгорнули Томос про автокефалію Православної церкви України. У храм Томос урочисто внесли митрополит Епіфаній і президент Петро Порошенко.
  • Вранці 6 січня в Стамбулі митрополиту Епіфанію вручили Томос про автокефалію ПЦУ. Томос вручили одразу після святкового різдвяного богослужіння. Проводили службу одночасно Вселенський патріарх Варфоломій і глава Православної церкви України Епіфаній.