«Поводяться як тітушки». У Києві штурмували медуніверситет ім. Богомольця

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Будівлю Національного медичного університету імені Богомольця штурмують прихильники колишнього ректора Катерини Амосової. Про це пише у Twitter виконувач обовʼязків міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун.

«Прямо зараз Катерина Амосова разом зі своїми прихильниками, які поводяться як типові тітушки, здійснюють штурм НМУ ім. Богомольця», — пише Супрун.

У міністерстві охорони здоровʼя пояснили це спробою Амосової повернутися в університет. «Така спроба вторгнення є протизаконною. Катерина Амосова була ознайомлена з наказом про своє звільнення керівництвом університету 10 січня 2019 року і наразі не має жодних повноважень», — йдеться у повідомлення МОЗ.

У міністерстві додали, що Амосова, відповідно до законодавства, мала звернутись до міністерства як до органу, який видавав акт про поновлення та звільнення, а не до адміністрації університету.

На місце прибула поліція, яка вивела учасників конфлікту та опитала їх. «На місці перебували співробітники Державної виконавчої служби, які звернулися із проханням забезпечити правопорядок. Тож, аби не допустити порушень законодавства, біля університету посилено патрулювання», — повідомляє поліція Києва.