«Шатдаун» у США: канадські авіадиспетчери надіслали сотні піц американським колегам — ті працюють без зарплати майже місяць

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Канадські авіадиспетчери надіслали своїм американським колегам сотні піц. Ті змушені забезпечувати роботу аеропортів без зарплати вже майже місяць. Причина цього — «шатдаун» уряду США, який розпочався 22 грудня 2018 року.

Як повідомляє CNN, ініціаторами ідеї стали співробітники канадського аеропорту Едмонтона, вони відправили піци своїм колегам в аеропорт Анкоріджа (штат Аляска). Пізніше флешмоб підтримали й інші канадські аеропорти.

З 10 січня їжу отримали диспетчери з 49 американських аеропортів. Чисельність відправлених коробок з піцою перевищила 350 штук.

Нагадаємо, у США з 22 грудня призупинилася робота федеральних установ через відсутність грошей внаслідок неприйняття бюджету. Питання щодо ухвалення бюджету ще вирішується, а тим часом близько 800 тисяч федеральних службовців працюють без зарплати. Американські чиновники теж працюють безоплатно, деяких з них відправили у неоплачувані відпустки.

  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Перед цим найтривалішим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. На той момент президентом США був Білл Клінтон.
  • До Білому дому у Вашингтоні принесли сміття з національних парків, що не прибирають через «шатдаун». Сміття принесли два конгресмени-демократи. Вони вирішили висловити своє обурення через позицію президента Дональда Трампа щодо будівництва стіни на кордоні з Мексикою, яка призвела до початку «шатдауна».