Будівлю кінотеатру «Київ» хочуть здати в оренду мінімум за 700 тисяч гривень. Конкурс проведуть до кінця зими

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Будівлю кінотеатру «Київ» хочуть здати в оренду мінімум за 700 тисяч гривень. Конкурс проведуть до кінця зими

Олександр Синиця / УНІАН

Столична влада проведе новий конкурс із передачі кінотеатру «Київ» в оренду. Про це заявив на брифінгу заступник голови Київміськадміністрацї Володимир Слончак.

Стартова ціна оренди становитиме 700 тис. грн на місяць, а сам конкурс проведуть у найближчі півтора місяця. Крім того, Слончак підкреслив, що цільове призначення будівлі — кінотеатр — збережеться.

Угоду з нинішнім орендарем — ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» — уклали в 1998 році і автоматично поновили у 2009 році. 4 січня закінчився термін дії угоди, і КМДА вирішила провести новий конкурс.

Слончак розповів, що ТОВ Культурний центр «Кінотеатр Київ» сплачувало за комплекс 47 тис. грн на місяць, при цьому здавало два приміщення у суборенду, за яку отримувало 208 тис. грн.

Крім того, заступник голови КМДА заперечив можливість приватизації будівлі кінотеатру. «Кінотеатр розглядається виключно на умовах оренди, є пам’яткою архітектури місцевого значення. Приватизувати його неможливо. Для приватизації необхідно кілька рішень Київської міської ради. На сьогоднішній день місто розглядає виключно оренду цього кінотеатру. Ніякого відчуження його не буде», — заявив Слончак.