Глава «Авто Євро Сили» Олег Ярошевич заявив, що йде у президенти

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Глава «Авто Євро Сили» Олег Ярошевич заявив, що йде у президенти

Facebook / Олег Ярошевич

Глава організації «Авто Євро Сила», яка вимагала доступного розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, Олег Ярошевич повідомив, що збирається балотуватися в президенти України на виборах 31 березня 2019 року. Про це він заявив у відеозверненні на сторінці організації в Facebook.

«Я прийняв рішення балотуватися на посаду Президента України як самовисуванець», — написав Ярошевич.

Також він зазначив, що збирається йти в президенти саме для того, щоб «поліпшити закони про розмитнення, володіння зброєю, ведення бізнесу та медицину». Також він згадав, що його «не буде спонсорувати жоден олігарх, мене будуть спонсорувати жителі України».

  • Всеукраїнська організація «Авто Євро Сила» («АЕС») — громадська організація, створена і зареєстрована у вересні 2016 року. Вона відстоює інтереси власників автомобілів з «європейськими» номерами.
  • В середині грудня Кабінет Міністрів оприлюднив Тимчасовий порядок митного оформлення автомобілів з «єврономерами».
  • 25 листопада в Україні набули чинності закони про розмитнення автомобілів з «єврономерами». Через це власники авто з іноземною реєстрацією почали блокувати пункти пропуску на кордоні України та Польщі й підпалили шини.
  • Олег Ярошевич підпалив свій Land Rover з «єврономерами» через те, що Верховна Рада не підтримала поправки його організації щодо легалізації «євроблях».