Авіакомпанія помилково продала квитки в десять разів дешевше. Їх не анулювали — пасажирів пустили на рейс

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Гонконзі місцева авіакомпанія Cathay Pacific через помилку на сайті випадково продала квитки на авіарейс у десять разів дешевше від їх реальної вартості. Про це пишуть BBC News.

Через несправності в системі бронювання на сайті квитки з Лісабона в Гонконг і назад з пересадкою в Лондоні, що коштують близько $16 000 (449 тис. грн), продавалися за ціною $1512 (42 384 грн).

В авіакомпанії відзначили, що вони не будуть анулювати квитки, і пасажири зможуть ними скористатися, хоча й придбали їх за такою низькою ціною.

«Ми з нетерпінням чекаємо можливості привітати вас на борту, щоб ви скористалися нашими послугами преміум-класу», — відзначили в офіційній заяві компанії.

Це вже не перший подібний випадок у цієї авіакомпанії. Кілька тижнів тому пасажири змогли придбати на її сайті квитки з Вʼєтнаму до США за ціною $675 доларів (18 921 грн) замість $16 000.

  • З 1 лютого 2019 року в Україну зайде нова лоукост-авіакомпанія — австрійська Laudamotion, яка є «дочкою» Ryanair. Авіакомпанія Laudamotion запустить рейси з Відня у Штутгарт, Марракеш, на грецькі острови Кос, Корфу, Закінтос, Родос, Міконос і Крит, а також до Києва — через аеропорт «Бориспіль».
  • 15 січня в авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» набувають чинності нові правила перевезення ручної поклажі. Компанія скорочує кількість дозволених до перевезення предметів. За додаткове місце для ручної поклажі вагою в 5 кг доведеться платити €15.