Німецький суд відхилив позов Qualcomm проти Apple. Компанія все одно не буде продавати старі iPhone у країні

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Німецький суд відхилив позов Qualcomm проти Apple. Компанія все одно не буде продавати старі iPhone у країні

Nicolas Thomas / Unsplash

Регіональний суд в місті Мангейм, Німеччина, відхилив позов виробника мікропроцесорів Qualcomm проти компанії Apple як необґрунтований. Про це пише Reuters.

У Qualcomm заявили, що подадуть апеляцію після виграшу окремої справи в суді в Мюнхені в грудні 2018 року, після чого в дію ввели заборону на продаж старих iPhone у Німеччині.

«Apple має історію порушення наших патентів», — сказав Дон Розенберг, виконавчий віце-президент і генеральний радник Qualcomm.

«Хоча ми не згодні з рішенням суду Мангейма і будемо апелювати, ми будемо захищати наші права [інтелектуальної власності] проти Apple у всьому світі», — додав він.

В Apple відмовилися коментувати рішення суду. У той же час, в компанії заначили, що вони все одно більше не будуть продавати iPhone 7 та 8 у своїх офіційних 15 роздрібних точках у Німеччині. Проте більш нові моделі будуть у продажу. Телефони можна буде купити через операторів мобільного звʼязку або посередників.

  • Перед цим виробник процесорів Qualcomm, що виграв суд у Apple, вніс цінними паперами збір у 1,3 млрд євро. Це дозволило рішенням окружного суду Мюнхена набути чинності. Моделі iPhone 7, 7 Plus, 8 і 8 Plus зникли з німецького сайту виробника, а також із прилавків його магазинів.
  • Наприкінці грудня суд Мюнхена заборонив Apple продавати в Німеччині iPhone 7 і 7 Plus, 8 і 8 Plus.
  • Позов проти Apple подала компанія Qualcomm. Суд дійшов висновку, що одночасне використання чіпів Intel і ще одного постачальника Apple — Qorvo — порушує патент Qualcomm, який стосується економії заряду акумулятора під час подачі та прийому сигналу мережі.
  • Перед цим суд у місті Фучжоу заборонив Apple продавати в Китаї кілька моделей iPhone. Таким чином судова інстанція стала на бік Qualcomm, який вважає, що американська компанія порушила два патенти. Один з них стосується редагування фото, а другий — управління додатками з використанням сенсорного екрана.