ФК «Барселона» побив рекорд із зарплат гравців. Минулого року клуб виплатив понад 550 млн євро

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
ФК «Барселона» побив рекорд із зарплат гравців. Минулого року клуб виплатив понад 550 млн євро

Shaun Botterill / Getty Images

ФК «Барселона» став першим у світі клубом, який витратив за рік на зарплати гравців понад €550 млн. У 2018 році футбольний клуб збільшив виплати гравцям на 42% порівняно з минулим роком.

Як повідомляє іспанське видання AS з посиланням на аудиторську компанію KPMG, клуб виплатив зарплатами €562 млн і посів перше місце в рейтингу «великих футбольних роботодавців».

Високі витрати «Барселони» повʼязані з двома торішніми трансферами — нападником Усманом Дембеле і півзахисником Філіппе Коутіньйо, також вплинуло і продовження контракту з чинним капітаном клубу Ліонелем Мессі.

Друге місце в рейтингу зайняв французький ФК «ПСЖ», який у 2018 році витратив на зарплати гравців €332 млн.

У вісімку клубів із високими зарплатами разом з «Барсою» і «ПСЖ» увійшли німецький ФК «Баварія», англійський ФК «Манчестер Сіті», італійський ФК «Ювентус», португальський ФК «Порту», турецький ФК «Галатасарай» і нідерландський ФК «ПСВ».

Відзначимо, що серед гравців каталонського клубу були й українці. У сезоні 2009/10 в захисті «Барселони» грав Дмитро Чигринський, який перейшов з донецького «Шахтаря».

Зараз в академії барселонського клубу «Ла Масию» навчається 8-річний український футболіст Родіон Калашников. Раніше він грав за команду «Дамм» з Барселони, а також виступав за «Дніпро».

  • У місті Ньон (Швейцарія) відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Стали відомі вісім пар, які братимуть участь в 1/8 одного з найпрестижніших футбольних турнірів Європи. Перші матчі 1/8 фіналу відбудуться 12, 13, 19 і 20 лютого 2019 року. Повторні — 5, 6, 12 і 13 березня 2019.