Двадцятьом захопленим Росією українським морякам продовжили арешт до весни

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Двадцятьом захопленим Росією українським морякам продовжили арешт до весни

Sefa Karacan / Anadolu Agency / Getty Images

Лефортівський суд Москви 15 січня розглянув продовження арешту для українських моряків, захоплених Росією в Керченській протоці. Cуд продовжив арешт двадцатьом морякам.

О 19:13 суд оголосив своє рішення про продовження арешту для Юрія Будзила, Богдана Небилиці, Сергія Чуліби і Юрія Безʼязичного до 24 квітня.

О 19:58 суд оголосив про рішення до 24 квітня продовжити арешт Олегу Мельничуку. При цьому Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру та Василю Сороці термін арешту продовжили до 26 квітня.

Для Володимира Лісового, Віктора Безпальченка, Володимира Варимеза та Владислава Костишина судове засідання було відкладено до 9:00 16 січня.

24 українських моряків поділили на шість груп по чотири людини. Засідання щодо перших трьох груп почалося о 09:30, стосовно решти — по 15:30, після оголошення рішення щодо перших груп. На прохання російських прокурорів засідання тривають у закритому режимі, а рішення суду оголошено без обґрунтування. При цьому Лефортівський суд відмовився передавати справу в Московський гарнізонний військовий суд.

О 14:44 суд оголосив своє рішення про продовження арешту для Андрія Оприска, Сергія Цибізова, Романа Мокряка і Євгена Семидоцького до 24 квітня.

О 14:46 суд оголосив про те, що до 24 квітня продовжено арешт Володимира Терещенка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Андрія Шевченка.

О 15:08 суд оголосив рішення про продовження арешту до 24 квітня для Михайла Власюка, Дениса Гриценка, Вʼячеслава Зінченка та Андрія Драча.

  • 27 і 28 листопада в анексованому Криму російський суд заарештував усіх українських моряків, яких Росія затримала в Керченській протоці.
  • РФ звинувачує їх у незаконному перетині кордону Росії групою осіб. Морякам загрожує до 6 років позбавлення волі. Україна заперечує всі звинувачення і наполягає на негайному звільненні військових.