Кабмін обʼєднує Одеський медуніверситет з Кримським. В одеському медвиші кажуть про «фактичне знищення»

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Кабінет міністрів України оприлюднив рішення про створення Національного Одеського медичного університету. Відповідне розпорядження опубліковано на сайті Кабміну.

Новий медвиш створять на базі Одеського національного медичного університету та Кримського державного медичного університету імені Георгієвського.

Згідно з розпорядженням, така реорганізація не вплине на навчальний процес в обох ВНЗ.

При цьому в Одеському національному медуніверситеті анонсували акцію протесту під будівлею МОЗ. В університеті вважають таку реорганізацію необґрунтованою і кажуть, що вона призведе «до фактичного знищення двох найстаріших медуніверситетів країни».

Раніше в МОЗ зазначили, що таким чином міністерство має намір вирішити конфліктну ситуацію навколо Одеського національного медуніверситету.

Реорганізація, згідно з п. 1 ст. 40 Кодексу законів про працю, дозволить розірвати наявні трудові договори і зробити неможливим відновлення на роботі через суд.

Так у Міністерстві планують вирішити питання з оскарженням ректорського крісла одеського медвишу, на яке претендує екс-ректор Валерій Запорожан.

Нагадаємо, 10 грудня група невідомих осіб захопила Одеський національний медичний університет. У МОЗ заявили про рейдерське захоплення і про те, що загарбники нібито звільняли співробітників університету і знищували офіційну документацію.

У відомстві зазначили, що охороняли будівлю установи прихильники екс-ректора ВНЗ Валерія Запорожана і не пускали нікого всередину.