Вночі: стала відома дата виходу США із ракетного договору, у Тбілісі вибухнув газ, а Єгипет накрила піщана буря

Автор:
Олена Мельник
Дата:

США почнуть вихід із ракетного договору в лютому

Сполучені Штати Америки почнуть вихід із Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (INF) 2 лютого. Як повідомила заступник державного секретаря США з контролю за озброєннями та міжнародної безпеки Андреа Томпсон, США не бачать «знаків», що Росія піде на угоду з Вашингтоном. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, зі свого боку, заявляв, що Сполучені Штати не розглянули належним чином пропозицій Москви, щоб зберегти договір і запобігти новій гонці озброєнь у Європі.

Єгипет накрила піщана буря

На Каїр і деякі портові міста Єгипту 16 січня впала піщана буря з сильними вітрами. Столицю країни накрила темно-помаранчева хмара. Щоб захиститися від пилу, багато місцевих жителів вдягнули медичні маски і сховалися в будинках. Через велику кількість піску в повітрі автомобілісти скаржаться, що погіршилася видимість на дорогах.

Чотири людини загинули внаслідок вибуху в Тбілісі

У результаті вибуху газу в багатоквартирному будинку в столиці Грузії Тбілісі загинули чотири людини, серед них — чотирирічна дитина .Ще вісім осіб постраждали, їх доставили до лікарень. Вибух стався на 6-му поверсі будівлі, внаслідок чого обвалилися кілька поверхів. 17 січня оголошено днем жалоби.

В Австрії знайшли тіла трьох лижників, яких накрили лавини

В Австрії знайшли мертвими трьох лижників, яких накрили раніше снігові лавини. Двоє зникли в районі Гогенберг (Нижня Австрія). Це гірськолижники віком 54 та 58 років, яких розшукували з 5 січня. Обох чоловіків знайшли на висоті близько 1 тис. метрів над рівнем моря. Третю жертву лавини — 28-річного німця — виявили у містечку Лех (Форарльберг). Зазначено, що усі чоловіки були знайдені у снігу на глибині 2,5—3 метри.

У результаті теракту в Сирії загинули четверо американців

Внаслідок теракту в сирійському місті Манбідж загинули два американських військовослужбовців і два мирних мешканці, які працювали на Міністерства оборони США в північній Сирії. Крім того, ще троє американських військових отримали поранення. 16 січня терорист-смертник підірвав себе біля ресторану, повз якого проїжджав військовий конвой. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини заявив, що всього було вбито 19 осіб, включаючи чотирьох американців. Відповідальність за теракт взяло на себе угруповання «Ісламська держава».