День народження Олександра Усика: фото кращих боїв українського чемпіона

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик 17 січня відзначає 32-річчя. Свій день народження боксер проводить на Балі (Індонезія) і вже встиг змінити імідж, поголивши голову.

Усика вже привітав Олександр Гвоздик — український боксер у напівважкій вазі та чинний чемпіон світу за версією WBC.

Приєднуючись до привітань, theБабель згадує пʼять найяскравіших поєдинків Усика за час його професійної карʼєри.

Олександр Усик vs Табісо Мчуну

Harry How / Getty Images

Свій чемпіонський шлях українець розпочав у вересні 2016 року, здолавши у поєдинку за пояс WBO поляка Кшиштофа Гловацького. Бій тривав 12 раундів і закінчився рішучою перемогою за очками. У грудні 2016 року Усик захистив свій титул WBO у США, нокаутувавши в 9-му раунді Табісо Мчуну з ПАР.

Олександр Усик vs Майкл Хантер

Matt Hazlett / Getty Images

У квітні 2017 року Усик бився з американцем Майклом Хантером. У Меріленді (США) українець знову відстояв свій титул. За підсумками 12 раундів усі судді поставили оцінки 117—110 на користь Усика.

Олександр Усик vs Марко Хук

Ronny Hartmann / Bongarts / Getty Images

У вересні 2017 року Олександр Усик зумів нокаутувати у Берліні німця Марко Хука і вийшов у півфінал Всесвітньої боксерської суперсерії. У 10-му раунді українець провів вирішальну атаку. Він відстояв свій титул WBO, яким на той час протягом 6 років володів і Хук.

Олександр Усик vs Тоні Белью

Richard Heathcote / Getty Images

11 листопада 2018 року Усик нокаутував у 8-му раунді британського боксера Тоні Белью. На стадіоні «Манчестер Арена» українець захистив титули чемпіона світу у першій важкій вазі за версіями Всесвітньої боксерської ради (WBC), Всесвітньої боксерської асоціації (WBA), Всесвітньої боксерської організації (WBO) і Міжнародної федерації боксу (IBF), а також завоював чемпіонський пояс за версією журналу The Ring.

Олександр Усик vs Мурат Гасієв

Valery Sharifulin \ TASS via Getty Images

23 липня 2018 року відбувся бій, який багато хто називав «поєдинком року». Тоді Усик у Москві бився з росіянином Муратом Гасієвим за всі чемпіонські пояси і трофей Мохаммеда Алі. Бій тривав усі 12 раундів. Перевага Усика була надто великою, він виявився швидшим. У той день на весь «Олімпійський» пролунала знаменита фраза: «Москва 2018 — бам! Батя в здании!»