Business Insider назвав 12 найбільш популярних і недорогих столиць для туристів. Спойлер: Києва в списку немає

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Сайт Business Insider, спираючись на дані туристичного сайту «Cuba Holidays» і сайту Euromonitor, визначив 12 столиць, які є популярними туристичними точками та одночасно досить бюджетні для туристичних подорожей.

«Cuba Holidays» оцінили понад 100 столиць за рівнем їх доступності, надавши дані з середньою ціною на готель, транспорт, середню їжу на двох, келих пива, чашку кави та вхід у 10 найбільш популярних визначних памʼяток міста.

З 60 найдоступніших для відвідування столиць 12 належать до найбільш відвідуваних туристичних обʼєктів світу, і вони увійшли в список 100 найбільш відвідуваних міст у 2018 році за версією Euromonitor.

Ці столиці й увійшли в підсумковий список міст, які рекомендують відвідати в 2019.

На першому місці — столиця Індонезії Джакарта; на другому — Буенос-Айрес, Аргентина; третє місце посідає Пномпень, столиця Вʼєтнаму; Далі йдуть Каїр (Єгипет), Мехіко (Мексика), Москва (Росія), Ер-Ріяд (Саудівська Аравія), Ліма (Перу), Куала-Лумпур (Малайзія), Варшава (Польща), Доха (Катар) і Бангкок (Таїланд).

  • Київ увійшов до десятки найбільш забруднених міст Європи за рейтингом Pollution Index 2018 Mid-Year.
  • У щорічному рейтингу найкомфортніших для проживання міст світу Global Liveability Index 2018, який склав журнал The Economist, столиця України посіла 118 місце зі 140. Київ також став лідером серед міст, що погіршили своє становище.