Вночі: депортовану з Росії активістку Бойко арештували на два місяці, український моряк Ейдер потребує операції, а чоловік королеви Єлизавети потрапив у ДТП

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Журналістка Бойко заарештована на 2 місяці

59-річна проросійська активістка, журналістка Олена Бойко (Вищур) перебуватиме за ґратами до 17 березня 2019 року. 60 днів у слідчому ізоляторі, без права внесення застави — таке рішення пізно ввечері 17 січня ухвалив Галицький райсуд Львова. Сама затримана під час судового розгляду також просила, щоб її утримували за ґратами, заявляючи, що на волі їй загрожує небезпека. Від літа 2016 року вона перебувала у Росії і брала участь у російських телепрограмах як експерт, критикуючи українську владу, підтримуючи угруповання «ДНР» і «ЛНР». У січні 2019 року її депортували в Україну, а потім затримали працівники СБУ.

Український моряк Ейдер потребує операції

Захоплений український моряк Андрій Ейдер, якого незаконно утримують у російському СІЗО після атаки у Керченській протоці, потребує операції. За словами матері військовополоненого Євгенії Ейдер, разом з матеріалами судової справи проти сина вони отримали довідку від лікаря, де зазначено, що в Андрія в двох ногах залишаються три осколки.

Крім того, мати каже, що в хлопця пошкоджене око, як припускають рідні, від наслідків контузії. Також моряку боляче ходити — він кульгає. Це рідні побачили на відео з Андрієм. Євгенія розповіла, що операцію її сину робили лише в Керчі і немає жодних підтверджуючих документів про те, що саме було зроблено медиками, лише говорили, що діставали осколки з кінцівок. Відтак Андрій відмовився від операції у російській «Матроській тиші», поки не буде можливості упевнитись у кваліфікації хірурга.

Принц Філіп потрапив в автомобільну аварію

Принц Філіп, який є чоловіком королеви Великої Британії Єлизавети II, потрапив у ДТП. Аварія сталася неподалік від королівського маєтку в селищі Сандрінгем у графстві Норфолк, коли герцог Единбурзький їхав на автомобілі Range Rover. Виїжджаючи на дорогу A149, він зіштовхнувся з іншим авто. В результаті машина принца перевернулася. Але ушкоджень 97-річний чоловік не отримав. Двоє людей з іншого авто отримали невеликі ушкодження, їм надали медичну допомогу.

«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за вибух будинку в російському Магнітогорську

Терористична організація «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за вибух житлового будинку і маршрутки в російському місті Магнітогорськ. Це стверджує організація Site Intelligence Group, яка відстежує інформацію про діяльність терористів. Також це підтверджує і Telegram-канал Directorate 4 з посиланням на публікацію в газеті Al Naba, що належить терористам.