Теракт у поліцейській академії в Колумбії: загинула 21 людина, оголошено національний траур

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Столиці Колумбії Боготі чоловік вʼїхав на автомобілі, начиненому вибухівкою, на територію поліцейської академії. За даними поліції, в результаті вибуху загинула 21 людина. Про це повідомляє BBC.

Сірий Nissan вʼїхав на територію Поліцейської академії імені генерала Сантандера, де проходила церемонія нагородження курсантів. Коли охоронці зупинили автомобіль на контрольно-пропускному пункті, водій натиснув на газ і врізався в стіну, після чого машина вибухнула. Водій загинув. Ним виявився 57-річний Хосе Альдемара Рохаса Родрігес. Він не мав судимостей і жив у місті Бояка, на півночі країни.

Щонайменше 68 осіб отримали поранення, 21 людина загинула. Президент Іван Дуке назвав це «божевільним терористичним актом» і оголосив триденний національний траур.

Жодна з незаконних озброєних груп, діючих в Колумбії, не взяла на себе відповідальність за найбільш кривавий терористичний напад у столиці за останні 15 років.

  • У приміщенні Міністерства закордонних справ Лівії, у столиці країни Триполі, 25 грудня стався сильний вибух, після чого почалася стрілянина.
  • Увечері 11 грудня в центрі Страсбурга (Франція) на різдвяному ярмарку 29-річний чоловік влаштував стрілянину. В результаті загинули пʼять осіб, понад 10 людей отримали поранення. 13 грудня поліція ліквідувала нападника. Злочинцеві вдавалося дві доби ховатися від правоохоронців.