Трамп скасував поїздку американської делегації на економічний форум у Давосі

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Президент США Дональд Трамп скасував поїздку американської делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі через часткове закриття уряду. Про це пише CNBC.

«Через те, що 800 000 американських робітників не отримують зарплату, президент Трамп скасував поїздку своєї делегації на Всесвітній економічний форум у Давосі, Швейцарія», — заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Раніше в Білому домі відзначали, що планували направити в Давос міністра фінансів Стівена Мнучина, держсекретаря Майкла Помпео, міністра торгівлі Уілбура Росса, торгового представника США Роберта Лайтхизера і помічника президента Кріса Лідделла.

10 січня президент США Дональд Трамп заявив, що не поїде на форум у Давос. Перед цим американський лідер говорив, що не поїде на форум, якщо не вдасться досягти угоди про відновлення фінансування уряду.

Щорічна економічна конференція в Давосі збирає світових лідерів і керівників підприємств. Тема цього року — «Глобалізація 4.0: формування глобальної архітектури в епоху четвертої промислової революції». Всесвітній економічний форум повинен пройти з 22 по 25 січня. У його роботі візьмуть участь більше 2, 5 тисяч людей.

  • У США з 22 грудня призупинилася робота федеральних установ через суперечки щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім хоче, щоб Конгрес затвердив кошторис на $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши його марнотратною.
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Перед цим самим довгим таким періодом був 21 день в 1995—1996 роках. На той час президентом США був Білл Клінтон.