Суд зобов’язав провайдера «Ланет» відновити трансляцію NewsOne

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Суд зобов’язав інтернет-провайдера «Ланет» відновити трансляцію телеканалу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години»). Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва від 15 січня.

Суд частково задовольнив заяву телеканалу про вжиття заходів із забезпечення позову. Зокрема суд заборонив ТОВ «Мережа Ланет» припиняти прийом сигналу програм від NewsOne та обмежувати доступ абонентів до його сигналу на території міст Київ, Івано-Франківськ та Калуш (Івано-Франківська область), а також сіл Угринів, Боднарів Івано-Франківської області та Білогородка Київської області.

На сайті NewsOne наголошується ,що договір між «Ланет» та «Новинами 24 години» закінчується тільки 31 грудня 2019 року. До цього часу провайдер не має права без офіційно оформленої угоди абонента вносити зміни до характеристик програмної послуги.

  • 1 січня 2018 року інтернет-провайдер «Ланет» припинив трансляцію у своїх мережах телеканалів NewsOne та «Максі ТВ» («НАШ») у мережі кабельного телебачення (як в аналоговому, так і в цифровому), а також у сервісі онлайн-телебачення «Ланет TV». Компанія пояснила це закінченням строку дії договорів на право ретрансляції, а також випадками порушень законодавства з боку телеканалів, які траплялися протягом 2018 року.