Генпрокуратура викликала на допит екс-міністра екології та власника газодобувної компанії Злочевського

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Генпрокуратура викликала на допит екс-міністра екології та власника газодобувної компанії Злочевського

Wikipedia / Svetlana.pashko

Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього міністра екології та природних ресурсів, власника газодобувної групи Burisma Holdings Миколу Злочевського. Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Він має з’явитися до слідчого в особливо важливих справах Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури 23 січня об 11 годині. Статус Злочевського не вказано.

Зазначають, що слідчі та процесуальні дії вчинятимуть у кримінальному провадженні за ознаками таких злочинів:

  • створення злочинної організації (ч.1 ст.255 Кримінального кодексу);
  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст. 191);
  • легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом (ч.3 ст.209).

Раніше генеральна прокуратура викликала на допит колишнього голову Національного банку і виконувача обовʼязків премʼєр-міністра Сергія Арбузова.

  • З червня 2010 року Микола Злочевський був міністром охорони навколишнього природного середовища. У грудні того ж року очолив реорганізоване Міністерство екології та природних ресурсів. На посаді перебував до квітня 2012 року. Потім до 26 лютого 2014 року він був заступником секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Клюєва.
  • В кінці 2014 року Злочевський виїхав з України, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Восени 2016 року його зняли з розшуку. У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій щодо президента групи Злочевського та операційних компаній, які входять до Burisma Group.