В Австралії зафіксували рекордну спеку. Першими жертвами стали риби та кажани

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

В Австралії фіксують рекордно спекотну погоду. У середньому по країні температура сягає +40 градусів вдень і +35,9 у нічний час. Метеорологи прогнозують, що скоро вона може піднятися до +42 градусів. Про це пише BBC.

Першими від сильної спеки постраждали тварини. Риба масово гине в річках і озерах через брак кисню. У Новому Південному Уельсі гинуть колонії рідкісних кажанів.

Через спеку 16 осіб були госпіталізовані. Влада закликає людей рідше виходити з дому, пити більше води і звести до мінімуму фізичну активність.

Синоптики порівняли погоду із ситуацією 2013 року, коли стовпчики термометрів злітали до +39 градусів протягом семи днів поспіль. Найспекотніший день для Австралії — 7 січня 2013 року, тоді середня по країні максимальна температура склала +40,3 градуса. Таку високу температуру фіксували і раніше, проте до цього спека не поширювалася по всій території країни.

  • Масштабна лісова пожежа почалася в Каліфорнії вранці 8 листопада. Стихія спричинила найбільшу кількість жертв за всю історію Каліфорнії. Згоріли сотні квадратних кілометрів лісу, зруйновані тисячі будинків, евакуйовані сотні тисяч чоловік.
  • 13 листопада через лісові пожежи президент США Дональд Трамп оголосив у Каліфорнії надзвичайний стан.