The Guardian: Чиновник ВООЗ зловживав коштами, призначеними для боротьби з Еболою

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя перевіряє інформацію про те, що її високопоставлений співробітник зловживав засобами на боротьбу зі спалахом Еболи, щоб перевезти свою подругу в Західну Африку, пише The Guardian.

Внутрішнє розслідування було розпочато ВООЗ після серії анонімних листів з повідомленнями про порушення, у яких стверджується, що в організації широко поширені расизм, сексизм і нецільове використання коштів.

Автори листів стверджують, що працівники ВООЗ використовували не за призначенням гроші, виділені для боротьби зі спалахом Еболи в Західній Африці та Демократичній Республіці Конго.

Автор одного електронного листа написав, що «корупційні історії про логістів та закупівлі у ВООЗ є легендарними».

The Guardian повідомляє, що одне зі звинувачень полягає в тому, що кошти, призначені для боротьби зі спалахом Еболи в Західній Африці, були використані не за призначенням, коли співробітники підробили документи місії, щоб подруга старшого співробітника, молодший фахівець, могла приєднатися до нього під час операції.

Крім того, в листі повідомляється, що працівники європейських офісів ВООЗ часто принизливо і зневажливо висловлюються про своїх колег із Ближнього Сходу.

  • Генеральна прокуратура викликала на допит колишнього міністра екології та природних ресурсів, власника газодобувної групи Burisma Holdings Миколи Злочевського. Його підозрюють у створенні ОЗУ, розтраті коштів і відмиванні грошей.
  • Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у справі колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем у складі злочинної організації, що призвело до розтрати активів Нацбанку на 200 мільйонів гривень.