«Зʼявилася рана, можливе зараження крові». Кримськотатарського активіста Бекірова повернули з лікарні до СІЗО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова повернули з лікарні Сімфорополя до слідчого ізолятора, пише у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Кримського татарина, інваліда першої групи, без ноги та з чотирма шунтами в серці повернули з Сімферопольскої лікарні імені Семашка до спецблоку Сімферопольського СІЗО», — написала вона.

Про стан Бекірова поки нічого не відомо, але його донька вже отримала перелік необхідних медикаментів. У коментарі Кримській правозахисній групі вона повідомила деталі перебування Бекірова у лікарні. «Щоб збити цукор, йому вкололи інсулін. Хоча ми за всі 18 років його хвороби жодного разу не кололи йому інсулін. Вони зробили йому укол, хоча інсулін йому протипоказаний, тому що він буде впливати на серцеві захворювання», — повідомила вона.

За час перебування в СІЗО у Бекірова, за словами доньки, виникла ще одна рана на нозі та виступив гній на ранах, що може призвести до зараження крові.

За її інформацією, у Сімферопольському СІЗО зараз неможливо приймати ліки, які були йому призначені лікарями українського Інституту серця, бо вони мають бути сертифіковані в РФ.

«Батько провів у Сімферопольській лікарні три дні. Вони просто не встигли б провести це обстеження за такий короткий термін. Вони йому інсулін вкололи, цукор впав і лікар сказав, що він більше не потребує медичної допомоги», — додала вона. Зараз Бекіров перебуває в спецблоці СІЗО.