З Мексики в США через підкоп пробралися 376 мігрантів. Всі вони попросили політичного притулку

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
З Мексики в США через підкоп пробралися 376 мігрантів. Всі вони попросили політичного притулку

Yuma Sector Border Patrol / USCBP

Через підкоп під огорожею на кордоні з Мексикою на територію США пробралися 376 мігрантів. Вони відразу здалися владі і попросили надати їм політичний притулок, повідомляє ABC News з посиланням на Службу митного та прикордонного контролю (USCBP).

За даними USCBP, 179 з мігрантів, що пробралися в США, — діти, причому 30 з них були без супроводу родичів. ABC News зазначає, що це — найбільша група іноземців у США, що одночасно вимагає політичного притулку.

  • В середині січня сотні мігрантів з Гондурасу вирушили на північ, у бік США, ставши частиною нового «каравану мігрантів». Чисельність каравану оцінюють у 600—800 осіб.
  • Близько 2,5 тис. людей з минулого «каравану мігрантів» залишаються в прикордонному мексиканському місті Тіхуана, сподіваючись потрапити в США. Понад 7 тисяч мігрантів з минулого каравану повернулися в Гондурас.
  • У новорічну ніч через кордон Мексики і США намагалися прорватися близько 150 мігрантів. Співробітники прикордонної служби застосували проти них сльозогінний газ.
  • Президент США Дональд Трамп дозволив військовослужбовцям на кордоні з Мексикою стріляти на ураження в мігрантів, які йдуть з країн Центральної Америки.
  • Трамп заявив, що не пустить у країну нелегалів. Він розпорядився розмістити до 15 тисяч військовослужбовців на кордоні з Мексикою, щоб зупинити потік мігрантів.