Рятувальники дали рекомендації для святкування Водохреща

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій закликали дотримуватися правил безпечної поведінки на льоду і порадили, як безпечно відсвяткувати Водохреще.

«Занурюватися необхідно тільки в спеціально обладнаних місцях, де чергують екстрені служби. Ні в якому разі не можна пірнати у воду. Заходити в ополонку необхідно повільно і обережно. Перебувати в крижаній воді можна не більше 10 секунд — трьох занурень цілком достатньо. Купання в крижаній воді в стані алкогольного спʼяніння категорично забороняється», — сказано в повідомленні ДСНС.

Також рекомендують не товпитися біля ополонок, щоб не провалитися під лід. Після купання треба швидко переодягтися в теплий одяг і випити гарячого чаю.

В місцях, де будуть святкувати Водохреще, чергуватимуть рятувальники, водолази ДСНС, правоохоронці, медичні працівники — загалом більше 2900 чоловік і 541 одиниця техніки.

  • На Водохреще, яке православні християни відзначають 19 січня, співробітники «Київводоканалу» будуть розвозити освячену питну воду. Напередодні свята комунальники готують автоцистерни.