Американський мільярдер побудував собі суперʼяхту за сто мільйонів доларів. На ній є особистий кінотеатр IMAX

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Ден Снайдер, мільярдер і власник збірної Вашингтона з футболу Redskins, побудував собі суперʼяхту «Lady S», оснащену першим у світі плавучим кінотеатр IMAX. Про це пише the Guardian.

Яхта, побудована голландським суднобудівником Feadship, що частково належить групі LVMH, обійшлася власнику Redskins приблизно в 100 мільйонів доларів.

«Він хотів Imax, це було його головне прохання», — сказав Ян-Барт Веркуйл, виконавчий директор верфі Feadship Royal Van Lent, де будувався корабель.

В результаті «Lady S» довелося будувати навколо широкоформатного кінотеатру. Потрібні були коригування, щоб мінімізувати звук і вібрації, що йдуть від двигуна. Це слід було зробити для того, щоб IMAX Corp. схвалили проект.

Попит на приватні кінотеатри IMAX різко зріс. За словами газети, компанія відкрила новий підрозділ під назвою IMAX Private Theatre, який призначається для таких багатих клієнтів, як Снайдер.

На яхті також є пара телевізорів високої чіткості, вертолітний майданчик, чотири VIP-люкси і спортивні майданчики для гольфу, баскетболу, волейболу та футболу.

  • Ринок суперʼяхт продовжує зростати. З січня по середину жовтня 2018 року в світі було куплено майже 300 розкішних яхт. За весь 2017 було зафіксовано 249 подібних продажів, що в сумі склало $2,9 млрд — на 21% більше, ніж роком раніше.