Джордж Буш — молодший пригостив піцою федеральних працівників і закликав «обидві сторони» припинити «шатдаун»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колишній президент США Джордж Буш — молодший на цьому тижні разом із дружиною доставив піцу федеральним працівникам і закликав до припинення «шатдауна».

У акаунті Буша в Instagram була опублікована фотографія, на якій він доставляє піцу. У пості під нею він закликав обидві сторони зібратися разом і покласти кінець «шатдауну».

«Ми вдячні тисячам федеральних службовців, які працюють для нашої країни без зарплати. І ми дякуємо нашим співгромадянам, які їх підтримують. Настав час лідерам обох сторін відкласти убік політику, зібратися разом і покласти кінець «шатдауну», — написав він.

  • У США з 22 грудня призупинилася робота федеральних установ через суперечку щодо бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис на $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Нинішня зупинка роботи уряду США стала рекордною в історії країни. За даними ЗМІ, економіка США зазнала збитків майже на $4 млрд. Попереднім найдовшим таким періодом був 21 день у 1995—1996 роках. На той момент президентом США був Білл Клінтон.