Вночі: Facebook боротиметься з маніпуляціями на виборах у Німеччині, Ізраїль атакував іранські сили в Сирії, а світ побачив затемнення червоного Супермісяця

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Ізраїль атакував іранські сили в Сирії

Ізраїльські військові 21 січня підтвердили атаку іранських військових об’єктів у Сирії. Заяву зробили після того, як ізраїльські системи ПРО перехопили ракету, випущену в північну частину Голанських висот. Військові Ізраїлю не надали додаткової інформації про атаку, але за даними Сирійського центру моніторингу прав людини, ракетні удари зафіксовано поблизу аеропорту Дамаску і в районах навколо столиці.

Державне телебачення Сирії заявило, що Ізраїль випустив шість ракет по району поблизу міжнародного аеропорту Дамаска, п’ять з яких були збиті, а ще одна потрапила в район сільськогосподарських угідь, що знаходилися поруч.

Facebook боротиметься проти маніпуляцій на виборах у Німеччині

Найбільша соціальна мережа світу Facebook спільно з німецьким Федеральним відомством з безпеки інформаційних технологій (BSI) боротимуться проти маніпуляцій на виборах. У межах співпраці Facebook та BSI розроблятимуть стратегії, що дозволять уникнути втручань у перебіг кампанії.

Світ спостерігав за затемненням червоного Супермісяця

У ніч на 21 січня світ спостерігав затемнення червоного Супермісяця. Повний місяць збігся з максимальним зближенням Землі і її природного супутника. Під час руху по орбіті Місяць занурився в північну частину тіні Землі, і тінь планети повністю затьмарила видиму поверхню Місяця, надавши супутнику червоно-бурого відтінку. Затемнення могли спостерігати жителі Європи, Західної Африки, Північної та Південної Америки та східної частини Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Помер американський кінопродюсер Ендрю Вайна

У віці 74 років 20 січня помер американський кінопродюсер угорського походження Ендрю Вайна. Він відомий як продюсер та виконавчий продюсер фільмів «Рембо», «Термінатор», «Основний інстинкт 2», «Міцний Горішок 3: Помирати з піснею» та інших.

«Мені бракуватиме його, його почуття гумору, класу й стилю, але понад усе — поїздок на мотоциклах», — написав кінорежисер Джеймс Кемерон у Twitter.