Найстаріший чоловік на планеті помер уві сні. Йому було 113 років

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Найстаріший у світі чоловік Масазо Нонака відійшов уві сні рано-вранці в неділю, 20 січня. Він помер у своєму будинку — готелі з гарячими джерелами — в північній Японії, маючи 113 років. Про це пише Time.

За словами його онуки Юко Нонака, це сталося мирно і спокійно. Його сімʼя керувала готелем з гарячими джерелами протягом чотирьох поколінь. У квітні 2018 року Книга рекордів Гіннеса підтвердила, що він є найстарішим чоловіком на планеті. На той момент йому було 112 років і 259 днів.

Нонака народився 25 липня 1905 року. Він виріс у багатодітній родині і став спадкоємцем своїх батьків. 106-річний готель тепер власність його онуки Юко.

Нонака любив їсти солодощі, регулярно прибирав джерела і пересувався в готелі на інвалідному візку, одягнутий у свою фірмову вʼязану шапку. Він пережив всіх сімох своїх братів і сестер, а також свою дружину і трьох з пʼяти дітей.

За даними Міністерства охорони здоровʼя, праці та соціального забезпечення Японії, станом на вересень 2018 року в країні проживало 69 785 довгожителів віком сто років і більше, причому майже 90% з них — жінки.

Найстаріша людина у світі — теж японка, Кані Танака їй 116 років.