У Кремлі вважають безпідставними санкції Євросоюзу проти росіян за застосування хімзброї

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Москва відкидає звинувачення проти двох ГРУшників Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна у причетності до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері. Як заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, схвалені Євросоюзом санкції у Кремлі вважають безпідставними, передає «РИА Новости».

За його словами, жодних доказів причетності російських спецслужб до отруєння російській стороні так і не надали.

«Вони [Чепіга і Мішкін] підозрюються безпідставно. Жодних доказів досі не прозвучало. Ми всі знаємо набір відомих фотографій цих двох громадян у Великій Британії, але, одночасно, ви знаєте, що є дуже багато фотографій громадян Росії у Великій Британії, і вони не є прямим доказом. Більш субстантивных і конкретних доказів ми не знаємо», — заявив Пєсков.

  • Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу ввели санкції проти чотирьох росіян, пʼяти сирійців і однієї юридичної особи з Сирії. Поіменний санкційний список поки не опублікували.
  • Міністерство фінансів США заявило про те, що санкції США вводяться проти російських ГРУшників «Олександра Петрова» і «Руслана Боширова».
  • Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британські власті звинуватили в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Журналісти встановили, що під прізвищем Боширов ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а псевдонім Олександр Петров використовує військовий лікар Олександр Мішкін.