Німеччина закрила аеропорти для великої іранської авіакомпанії. Її підозрюють у шпигунстві і тероризмі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Німеччина закрила аеропорти для великої іранської авіакомпанії. Її підозрюють у шпигунстві і тероризмі

Facebook / Mahan Air

Влада Німеччини позбавили Mahan Air — другу за величиною авіакомпанію Ірану після Iran Air — ліцензії на посадку в аеропортах країни. Про це повідомляє DW з посиланням на дані німецьких ЗМІ і агентство Reuters .

За даними джерела Reuters, Берлін пояснив обмеження міркуваннями безпеки, а також підозрою у тому, що літаки авіакомпанії у військових цілях використовував Корпус вартових Ісламської революції (елітне іранське військово-політичне формування, що існує паралельно зі збройними силами Ірану і відповідає за захист Ісламської революції та її звершень).

DW також пише, що йдеться про підозри в шпигунстві і тероризмі.

Mahan Air здійснювала чотири рейси на тиждень до Дюссельдорфа і Мюнхена. Ця компанія вже з 2011 року внесена в список санкцій США. Міністерство фінансів США погрожує санкціями країнам і компаніям, що співпрацюють з Mahan Air.

Німецькі фірми піддаються особливо сильному тиску з боку США у звʼязку з американськими санкціями проти Ірану.

  • На початку січня державний секретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив, що США створюють коаліцію проти Ірану . В неї увійдуть країни Перської затоки, Ізраїль, європейські та азіатські країни в усьому світі, «ті країни, які розуміють, що держава, яка є найбільшим у світі спонсором тероризму, має припинити свою діяльність».